المقادير :
4 بيضات
كوب لبن
4 ملاعق سمنه او زبده
2 ونص كوب دقيق
كيس بكنج بودر
كيس فانيليا
الزواق :
بلح رطب مقشر ومقسوم نصفين - سكر - قرفه
الطريقه :
نحضر صينيه مقاس 30 وندهنها زبده او سمنه ونرش عليها طبقه واحده سكر وشويه قرفه ثم نبدأ برص البلح انصاف علي وشه ونعمل دائره كبيره ثم جواها دائره اصغر وهكذا الي ان تغطي الصينيه بالكامل
ثم نحضر وعاء ونضع فيه الزبده ونضرب المضرب اليدوي وممكن نضع شويه زيت ذره علي الزبده ثم نضع السكر ونستمر في الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب ثم نضغ الدقيق وعليه البكينج بودر كوب كوب بالتناوب مع اللبن
وتدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
4 بيضات
كوب لبن
4 ملاعق سمنه او زبده
2 ونص كوب دقيق
كيس بكنج بودر
كيس فانيليا
الزواق :
بلح رطب مقشر ومقسوم نصفين - سكر - قرفه
الطريقه :
نحضر صينيه مقاس 30 وندهنها زبده او سمنه ونرش عليها طبقه واحده سكر وشويه قرفه ثم نبدأ برص البلح انصاف علي وشه ونعمل دائره كبيره ثم جواها دائره اصغر وهكذا الي ان تغطي الصينيه بالكامل
ثم نحضر وعاء ونضع فيه الزبده ونضرب المضرب اليدوي وممكن نضع شويه زيت ذره علي الزبده ثم نضع السكر ونستمر في الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب ثم نضغ الدقيق وعليه البكينج بودر كوب كوب بالتناوب مع اللبن
وتدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
ودا شكلها النهائي
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق