السبت، 26 يناير 2013

طريقه عمل كيكة البلح

المقادير :

4 بيضات
كوب لبن
4 ملاعق سمنه او زبده
2 ونص كوب دقيق
كيس بكنج بودر
كيس فانيليا

الزواق :

بلح  رطب مقشر ومقسوم نصفين  - سكر - قرفه

الطريقه : 

نحضر صينيه مقاس 30  وندهنها زبده او سمنه ونرش عليها طبقه واحده سكر وشويه قرفه ثم نبدأ برص البلح انصاف علي وشه ونعمل دائره كبيره ثم جواها دائره اصغر وهكذا الي ان تغطي الصينيه بالكامل


ثم نحضر وعاء ونضع فيه الزبده  ونضرب المضرب اليدوي وممكن نضع شويه زيت ذره علي الزبده ثم نضع السكر ونستمر في الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا  ونضرب ثم نضغ الدقيق وعليه البكينج بودر كوب كوب بالتناوب مع اللبن

وتدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
 
ودا شكلها النهائي
 
 
 
وبالهنا والشفا
 
 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق